La justícia catalana considera assalariat un repartidor de Glovo (La Vanguardia 10/03/2020)

La justícia catalana considera assalariat un repartidor de Glovo El TSJC es pronuncia per primera vegada sobre el model laboral de la plataforma BLANCA GISPERT Barcelona La primera sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre el model laboral de les plataformes de repartiment juga a la seva contra. La màxima instància judicial catalana es va alinear ahir amb el criteri dels tribunals superiors d’Astúries i Madrid i va considerar com a fals autònom un exrepartidor de Glovo. La decisió és important perquè és la primera que té lloc a la comunitat on va néixer la plataforma i, encara que no és ferma, reforça el criteri, ja majoritari, que han seguit altres tribunals sobre el model laboral de Glovo. El col·lectiu Riders x Derechos es felicitava ahir a Twitter i l’exrepartidor afectat qualificava la decisió com una “victòria”. Bernardo García, l’advocat d’UGT que li ha portat la defensa, considerava que la sentència és molt important perquè s’afegeix a la línia que han adoptat altres tribunals superiors. El cas es remunta a l’any 2017, quan la plataforma “va desconnectar” el rider després de dos anys de servei. A diferència del jutjat social número 24 -que afirmava que el repartidor era autònom- el TSJC considera que aquest era un assalariat per dos nal Suprem sobre la decisió del TSJM que afectava centenars de repartidors. Ara, aquest recurs està en tràmit”, comentava ahir l’advocat Bernardo García. El Tribunal Suprem serà qui estableixi el criteri definitiu. Mentrestant, fa mesos que les plataformes pressionen el Govern per crear una normativa que confirmi que els treballadors de plataformes són autònoms mentre que se’ls atorgui més drets socials, tal Els TSJ d’Astúries i Madrid sostenen el mateix criteri, per bé que l’última paraula la tindrà el Suprem ÀLEX GARCIA Un repartidor de Glovo a Barcelona grans motius. El primer, “la dependència” que va existir quan el treballador va prestar el seu servei sota l’organització i els criteris de la plataforma. El segon, “l’alienitat” del treball que va fer el repartidor, en no tenir a la seva disposició la plataforma informàtica (la base del negoci)”. Per aquests i altres motius, el tribunal obliga Glovo a contractar com a assalariat l’afectat -i abonar-li els sous corresponents- o bé a pagar-li una indemnització de 2.760 euros per acomiadament improcedent. Fonts de Glovo van lamentar ahir que “Espanya sigui l’únic país en el qual s’estan judicialitzant els casos, en lloc d’optar per una legislació fruit del diàleg”. Encara es desconeix si la companyia recorrerà contra la decisió davant el Suprem, com han fet altres competidors en anteriors ocasions. “Deliveroo ha interposat un recurs de cassació davant el Tribu com reclamen els professionals d’aquest col·lectiu. Així ho van manifestar ahir fonts de Glovo: “Apostem pel diàleg social i l’adaptació de la legislació conforme a la digitalització de l’economia i la societat”. Encara que sigui aquesta la seva preferència, Glovo va assegurar a La Vanguardia que sigui quina sigui la decisió del Suprem, la plataforma acatarà la decisió i no abandonarà el país on ha nascut.c (La Vanguardia10/03/2020)La justícia catalana considera assalariat un repartidor de Glovo El TSJC es pronuncia per primera vegada sobre el model laboral de la plataforma BLANCA GISPERT Barcelona La primera sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre el model laboral de les plataformes de repartiment juga a la seva contra. La màxima instància judicial catalana es va alinear ahir amb el criteri dels tribunals superiors d’Astúries i Madrid i va considerar com a fals autònom un exrepartidor de Glovo. La decisió és important perquè és la primera que té lloc a la comunitat on va néixer la plataforma i, encara que no és ferma, reforça el criteri, ja majoritari, que han seguit altres tribunals sobre el model laboral de Glovo. El col·lectiu Riders x Derechos es felicitava ahir a Twitter i l’exrepartidor afectat qualificava la decisió com una “victòria”. Bernardo García, l’advocat d’UGT que li ha portat la defensa, considerava que la sentència és molt important perquè s’afegeix a la línia que han adoptat altres tribunals superiors. El cas es remunta a l’any 2017, quan la plataforma “va desconnectar” el rider després de dos anys de servei. A diferència del jutjat social número 24 -que afirmava que el repartidor era autònom- el TSJC considera que aquest era un assalariat per dos nal Suprem sobre la decisió del TSJM que afectava centenars de repartidors. Ara, aquest recurs està en tràmit”, comentava ahir l’advocat Bernardo García. El Tribunal Suprem serà qui estableixi el criteri definitiu. Mentrestant, fa mesos que les plataformes pressionen el Govern per crear una normativa que confirmi que els treballadors de plataformes són autònoms mentre que se’ls atorgui més drets socials, tal Els TSJ d’Astúries i Madrid sostenen el mateix criteri, per bé que l’última paraula la tindrà el Suprem ÀLEX GARCIA Un repartidor de Glovo a Barcelona grans motius. El primer, “la dependència” que va existir quan el treballador va prestar el seu servei sota l’organització i els criteris de la plataforma. El segon, “l’alienitat” del treball que va fer el repartidor, en no tenir a la seva disposició la plataforma informàtica (la base del negoci)”. Per aquests i altres motius, el tribunal obliga Glovo a contractar com a assalariat l’afectat -i abonar-li els sous corresponents- o bé a pagar-li una indemnització de 2.760 euros per acomiadament improcedent. Fonts de Glovo van lamentar ahir que “Espanya sigui l’únic país en el qual s’estan judicialitzant els casos, en lloc d’optar per una legislació fruit del diàleg”. Encara es desconeix si la companyia recorrerà contra la decisió davant el Suprem, com han fet altres competidors en anteriors ocasions. “Deliveroo ha interposat un recurs de cassació davant el Tribu com reclamen els professionals d’aquest col·lectiu. Així ho van manifestar ahir fonts de Glovo: “Apostem pel diàleg social i l’adaptació de la legislació conforme a la digitalització de l’economia i la societat”. Encara que sigui aquesta la seva preferència, Glovo va assegurar a La Vanguardia que sigui quina sigui la decisió del Suprem, la plataforma acatarà la decisió i no abandonarà el país on ha nascut.c (La Vanguardia10/03/2020)