El Govern central prorrogarà fins al 31 de gener la prohibició dels desnonaments

El Govern central ha acordat ampliar fins al 31 de gener del 2021 la prohibició de desnonaments i pujades «abusives» en el lloguer de vivenda, mesures destacades del denominat ‘escut social’ per pal·liar les conseqüències econòmiques de la crisi de la Covid-19 en la població més vulnerable.

Concretament, la prohibició de desnonaments se sustentarà en les mateixes condicions marcades en el reial decret llei del març, ampliada ara fins al 31 de gener juntament amb l’obligació de mantenir contractes de lloguer en les seves actuals condicions de cara a evitar pujades abusives.

També es prolonguen les mesures sobre grans forquilles respecte al lloguer, que «hauran de decidir» entre treure del 50% del lloguer o una reestructuració del deute en, almenys, tres anys.

L’Executiu va donar llum verda a l’anomenat ‘escut social’ al març amb diversos decrets en els quals recollia mesurades sanitàries, econòmiques i socials per frenar la crisi de la Covid-19 i les conseqüències del confinament derivat de l’estat d’alarma decretat.

No obstant, al juliol va aprovar tres paquets de mesures per prorrogar fins a finals de setembre la protecció de l’‘escut social’ per alleujar les càrregues financeres de la hipoteca, del lloguer i els subministraments bàsics fins el passat 30 de setembre.

Font: El periodico