La base de cotització dels treballadors autònoms puja a partir d’octubre del 30% al 30,3%

Els treballadors autònoms hauran d’assumir des del mes d’octubre una pujada en la seva quota mensual.

La Seguretat Social ja aplica l’augment de la base de cotització obligatòria, que passarà del 30% al 30,3%.

Una pujada que en el cas d’aquells autònoms que optin per la base mínima serà de tres euros al mes, és a dir, des dels 283,3 euros fins als 286,15 euros vigents a partir d’ara.

L’increment en les contribucions és a causa de l’augment de la cotització obligatòria en contingències professionals i en el cessament d’activitat.

Tenen a més pendent una factura de nou mensualitats pendents d’aquest 2020. L’acord tancat el 2018 entre el Govern i les organitzacions més representatives estava previst que entrés en vigor des de l’1 de gener del 2020.

No va ser així per problemes organitzatius en la Seguretat Social i està pendent que la tresoreria carregui aquells nou mesos (o 27 euros, en el cas dels cotitzadors per la base mínima) en les pròximes setmanes o mesos.

Els treballadors per compte propi veuran augmentada la seva quota a final de mes a causa d’un augment de la contribució al seu dret a cessament d’activitat (pel qual cotitzen obligatòriament des del 2019). Aquest pujarà del 0,7% al 0,8%.

I també per l’augment de la seva aportació per contingències professionals, la contribució per les quals passa des d’aquest octubre (i de manera retroactiva des del gener) del 0,9% a l’1,1%.

Aquells afiliats al RETA que siguin beneficiaris de la tarifa plana també veuran, en proporció, la seva quota apujada.