La producció industrial a Catalunya cau un 9,3% el 2020

La producció industrial a Catalunya durant l’any 2020 va ser un 9,3% inferior respecte a l’exercici anterior arran de la crisi de la covid-19.

Segons les dades provisionals publicades aquest dilluns per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la caiguda de l’Índex de Producció Industrial (IPI) al territori va ser lleugerament superior a la mitjana espanyola, que va registrar una davallada del 9,1% interanual.

Tal com recorda l’INE, els efectes de la pandèmia van provocar descensos “molt pronunciats” de la producció, sobretot durant els mesos de març, abril, maig i juny.

En aquest sentit, assenyala que pràcticament tots els sectors han tancat el quart trimestre de l’exercici amb nivells de fabricació inferiors al mateix període de 2019.

A l’Estat, l’activitat econòmica més castigada va ser la producció de béns d’equip, que durant el 2020 va reduir la seva activitat en un 15,5%.

A continuació apareixen els béns de consum durador, amb una contracció del 13,6% i els béns intermedis, amb una davallada del 7,9%.

Completen la llista el sector energètic, on la caiguda de la producció va ser 6,7% interanual, i els béns de consum no durador, amb una reducció del 6,6%.

Per comunitats, les Balears presenten la major caiguda de producció industrial de l’Estat (-20,9%), seguit del País Basc (-14,1) i Astúries (-13,9). Segons les dades provisionals de l’INE, l’Índex de Producció Industrial va reduir-se en tots els territoris.